10x internationale dagen die een reden voor een feestje zijn

10x internationale dagen die een reden voor een feestje zijn

Iedere dag is er wel een reden voor een feestje. De standaard feestdagen kennen we natuurlijk allemaal wel, maar er bestaan ook hartstikke leuke, (on)bekende internationale dagen. Op de volgende 10 dagen vier je lekker een feestje. Welke dag zie jij als een reden voor een feestje?

1. International fun at work day

Hopelijk heb jij, net als wij, sowieso dagelijks een feestje op je werk, maar op 26 januari heb je daar een extra reden voor je. Op deze dag mag je volledig losgaan op je werk. Deze dag staat namelijk in het teken van plezier op je werk. Verkleed jezelf, zet de muziek hard aan en haal grappen uit. Wedden dat de manager ook gewoon meedoet?

2. Piñata day

De felgekleurde figuren die meestal gevuld zijn met snoep en cadeautjes heten piñata’s. Van oorsprong werden ze in China gebruikt met Kerst en kinderverjaardagen. Zo veel plezier kinderen met het kapotslaan van deze figuren hebben, hebben wij natuurlijk ook gewoon. Daarom maak je op 28 april, tijdens piñata day, lekker jouw eigen piñata kapot.

3. International dance day

We vroegen ons af of er geen internationale dansjes dag bestaat en, ja hoor, op 29 april vieren we dans! Van oorsprong is deze dag grotendeels gericht op onderwijs door middel van dansworkshops en presentaties. Toch zal niemand het kwalijk nemen als jij op deze dag de danser in jezelf naar boven haalt. Dansen is plezier hebben, toch?

4. Dress up your pet day

Tegenwoordig zie je dieren in de leukste verkleedpakjes voorbij komen. Een kat verkleed als tijger, een varkentje verkleed als eenhoorn of een gans verkleed als bij. We kunnen de pakjes zo gek niet bedenken, of het bestaat wel. Op 14 januari kun je jouw hond ook zo’n leuk pakje aantrekken, als het dress up your pet day is. Gaat jouw hond tijdens dit feestje voor honden door het leven als een hotdog, schildpad of spin?

5. Talk like a pirate day             

Ahoy, matey! Op talk like a pirate day is het natuurlijk tijd voor een piratenfeest. Verkleed als een piraat ziet het leven er toch heel anders uit. Misschien loop je niet met een fles Rum in je hand en een papegaai op je schouder, maar het is toch leuk. Zet daarom vast een kruisje bij 19 september in je agenda voor deze speciale dag. Yo ho ho!

6. Wonderful weirdos day

Hoe heerlijk is het om niet te voldoen aan de gangbare gedragsnormen? Nou, wij vinden dat heerlijk! Het is zelfs nog iets beter dat er een speciale dag is om te vieren dat je lekker jezelf bent. Op 9 september eren we dat we durven te zijn wie we willen zijn. Al zullen we op deze dag niet spontaan in de eenhoorn transformeren die we zo graag willen zijn.

7. International wig day

Veel kinderen vinden het leuk om zich te verkleden. Dit geldt natuurlijk ook gewoon voor veel volwassenen. Daarom draag je op 10 maart tijdens international wig day een pruik zodat je op een gewone dag ook verkleed kunt zijn. Hoe je deze dag het beste kunt vieren? Natuurlijk door jouw vrienden hier in mee te trekken. Ga naar werk, school of een feestje met een pruik in gekke kleuren.

8. World party day

Gebaseerd op het idee dat feest het tegenovergestelde van oorlog is, is deze dag in het leven geroepen. Onder het mom van “geef het eten door en zet het volume van de muziek harder” kun je op 3 april de hele avond feesten. Doe hier aan mee als je jouw bestaan wilt vieren.

9. Pizza party day

Misschien heb je een vriend(in), collega of familielid die iedere dag wel een pizza kan eten. Of misschien ben je dat zelf wel. Op 18 mei kun je dit in ieder geval goed uitbuiten. Verzamel iedereen, bestel ontelbaar veel pizza’s en geniet! We kregen zelfs een tip door dat je op deze dag lekker over de beste pizza’s van de afgelopen tijd kunt nadenken. Doe dit dan wel onder het genot van een grote punt pizza.

10. Fairy day

Zoals eerder beschreven blijft het, hoe oud je ook bent, leuk om je te verkleden. Haal het kind in je naar boven en verkleed je als een fee. Om je heen zie je op 24 juni tijdens fairy day onder andere bloemenelfjes en boselfjes. De keuze is reuze, maar ons favoriete elfje blijft toch wel Tinkelbel. Eens kijken of wij als Tink ook met goudkleurig elfenstof kunnen strooien.