Ballonnenboog maken

Een feestje is niet compleet zonder vrolijke feestversiering en decoratie. Ballondecoratie past heel goed bij een feest. Bijvoorbeeld voor trouwfeesten of de opening van een winkel of evenement en nog veel meer. Het leuke aan ballondecoratie is dat je op heel veel verschillende manieren creatief te werk kan gaan en mooie ballondecoraties kan maken. Je kunt eerst beginnen met wat simpelere ontwerpen en steeds moeilijkere ontwerpen maken. 

Instructies ballonpilaar Ballonpilaar

Bij ballon decoratie denk je al snel aan een ballonnenboog. Een ballonnenboog maken is met een goede voorbereiding helemaal niet ingewikkeld. Je bent er alleen wel even mee bezig. Het begint met het kiezen van ballonnen. Je kunt bijvoorbeeld bedrukte of verschillende kleuren ballonnen gebruiken. Twee of drie kleuren staat vaak heel mooi als je deze telkens afwisselt. Wanneer je hebt bepaald welke ballonnen je wilt en het ontwerp van je ballonnenboog is de volgende stap om de constructie te gaan maken. Je kan gebruik maken van een PVC-buis (ca. 3-4 cm. Diameter) die je dan verankerd. In de grond, in zware potten of parasolhouders. Met koppelstukken kan je met flexibele PVC-buizen ook vormen maken. Denk aan een hart vorm of een cijfer voor een verjaardag of zoveel jaren bestaan van een bedrijf. 

Stappenplan voor een eigen ballonnenboog 
Als je hebt bepaald hoe groot de ballonnenboog moet zijn en welke ballonnen je gaat gebruiken kan je beginnen. Afhankelijk van de grootte van de je ballonnen heb je voor een ballonnenboog van 3x3 meter zo’n 75 tot 90 ballonnen nodig. 

Stap 1 = Blaas de ballonnen op gelijke grootte op. Je kunt hiervoor een ballonnenpomp gebruiken. 

Stap 2 = Vervolgens ga je de ballonnen per vier stuks aan elkaar vastmaken. Dit doe je door twee ballonnen aan elkaar te knopen en dan twee paren te verbinden. Je verbindt de knopen van de vier ballonnen door deze bij elkaar te houden en vervolgens twee ballonnen rond de knoop te draaien. 

Stap 3 = Deze techniek pas je ook toe om de ballonnen aan de PVC-buis te bevestigen. Houd de knoop van de vier ballonnen vast aan de PVC-buis en draai vervolgens twee ballonnen over de knoop. Zorg ervoor dat je de ballonnen op de juiste plaats bevestigt, je kunt ze namelijk achteraf niet meer verplaatsen. Om een goede afwisseling te krijgen verbind je vier ballonnen van dezelfde kleur aan elkaar. Vervolgens wissel je de vier ballonnen telkens af van kleur. Bijvoorbeeld eerst 4 ballonnen in het rood en hierna 4 ballonnen in het wit etc. Dit herhaal je tot het einde van de boog.

Ballonnenboog

Tip: Het bovenstaande stappenplan is voor een ballonnenboog met gewone lucht. Je kan ook een ballonnenboog maken met dun draad, heliumballonnen, lint en gewichten. Hiervoor moet je het draad aan de gewichten bevestigen. Vervolgens maak je de heliumballonnen met lint vast aan het draad. Door het helium stijgen de ballonnen op en het draad zorgt voor een mooie ballonnenboog.

Als je liever niet zelf de ballonnenboog wilt maken, kun je er ook voor kiezen om een ballonpilaar te bestellen. Op Feestwinkel.nl vind je veel verschillende ballonpilaren. Je kunt kiezen om alleen de ballonpilaar te bestellen en zelf de ballonnen uit te kiezen, maar er zijn ook verschillende pakketten beschikbaar waar alles al in zit. Bijvoorbeeld een 50 Jaar Getrouwd Ballonpilaar Pakket. Bekijk hier alle ballonpilaren.

Ballonpilaar Ballonpilaar 50 Jaar Getrouwd