Oktoberfest Versiering - Decoratie

Oktoberfest Versiering

Zoek je nog een leuk thema voor een gezellig feest met bier en hapjes? Het Oktoberfest dat elk jaar in oktober in München wordt gehouden vormt een prima inspiratie. Met Oktoberfest versiering tover je een feestruimte eenvoudig om tot een knus bierlokaal. Zet een paar lange houten tafels neer, zorg voor gezellige muziek en spreek af dat iedereen in Lederhose of Dirndl-jurk komt of in elk geval een blauw-witte ruitjesblouse draagt. Zorg voor genoeg bier, wijn en alcoholvrije dranken en typisch Duitse snacks zoals pretzels, worstjes of kippenpootjes. De Oktoberfest decoratie doet de rest!

Blauw of blauw-witte ruitjes, de kleuren van Beieren

München ligt in de streek Beieren in Zuid-Duitsland en de kleuren die daarbij horen zijn blauw en wit, vaak in een ruitpatroon. Oktoberfest aankleding is ook altijd in deze kleuren, vaak gecombineerd met geel, de kleur van het bier, en bruin, de kleur van de snacks. De gasten zien bij aankomst al duidelijk het thema, wanneer je op de deur een bierschild, een grote vlag of spandoek hangt met Oktoberfest afbeelding. Binnen gaat deze decoratie verder met vrolijke hangspiralen met een bierpul en pretzel, geruite afzetlinten, ballonnen in allerlei kleuren blauw, kleurige slingers en vlaggenlijnen waar diverse typische Oktoberfest artikelen op staan. Er zijn ook pakketten te koop met verschillende Oktoberfest versieringen.

Eenvoudig de tafels versieren voor extra feestvreugde

Een lange houten tafel wordt direct gezellig met Oktoberfest versiering, bijvoorbeeld een geruite tafelloper en daarop speciale Oktoberfest borden en servetten, versierd met een grote pretzel. Blokjes kaas en worst maak je speciaal met Oktoberfest vlaggenprikkertjes. Leg ook een aantal zwaaibordjes met "Durst" op tafel zodat iedereen die dorst heeft kan aangeven wanneer hun drankje op is. Geef het beginsignaal van het feest net als de burgemeester van München met de woorden: "o'zapft is!". In het Nederlands betekent dat "het bier is getapt". Succes verzekerd!