Met deze tips is jouw examenfeest gegarandeerd geslaagd

Na de eindexamenperiode hoor je dan eindelijk of je geslaagd bent. Na alle inspanningen en stress ben je natuurlijk toe aan een goed feestje. Je mag immers gaan vieren dat je geslaagd bent. Loesje zei het ooit al eens: “examens; als je feestje maar geslaagd is”. En hoe doe je dat nu beter dan met accessoires en decoratie waarmee je iedere locatie omtovert in de meest gezellige feestlocatie. Met deze ideeën en tips zorg jij voor het ultieme geslaagd feestje.

Geslaagd feest

Tips geslaagd feest

Om je feestje op te zetten bedenk je van tevoren hoeveel mensen je wilt uitnodigen. Daarnaast is het belangrijk dat je een datum uitkiest. Je zult waarschijnlijk niet de enige zijn die geslaagd is en een feestje gaat geven. Ben je er vooraf al vrij zeker van dat je geslaagd bent? Kies dan snel een datum uit en stuur op tijd de uitnodigingen de deur uit. Is de uitslag bij jou nog geen gelopen race en moet je de uitslag afwachten? Zorg dan dat je een paar mogelijke data hebt uitgekozen. Je kunt dan direct na het horen van de uitslag iedereen uitnodigen voor jouw speciale geslaagd feest.

Het organiseren van jouw geslaagd feest

Door met een paar vrienden tegelijk je geslaagd feest te vieren, bespaar je kosten en werk vooraf en na afloop. Je bent samen met jouw vrienden het middelpunt van het feest, maar doordat je met een groepje bent kun je wel lekker mee feesten. Maak tijdig afspraken over het budget, de hoeveelheid drank, de werkverdeling en het opruimen zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Verder hoort bij het organiseren ook het beschikken over voldoende materiaal. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van een extra koelkast of een opblaasbare cooler voor de drank. Zo weet je zeker dat je alle drankjes en hapjes koel kan bewaren.

Bij een feest hoort natuurlijk ook muziek! Kies een goede playlist op Spotify of YouTube of maak je eigen playlist. Je kunt er ook voor kiezen om een DJ, zanger(es) of bandje in te huren. Vergeet ook niet om van tevoren de buren in te lichten. Zo voorkom je dat het feest plotseling moet eindigen.

Ideeën voor een geslaagd feest

Om er echt een geslaagd feest van te maken, kies je natuurlijk voor een thema. Zorg dat je de locatie dan aankleed in dit thema en dat de gasten op de hoogte zijn van de dresscode. Kies je bijvoorbeeld voor een vrolijk feest als ‘tropical’, dan kun je kun je gasten met een Hawaii shirt, Hawaii krans of rok verwachten. Kleed het geheel gezellig aan met slingers met ijsjes of strandslippers, opblaasbare dieren en vlaggetjes met toekans, tropische bloemen of flamingo’s. Maak dit af met wat wit zand en je waant je direct op een tropisch eiland. Geen van je gasten zal nog naar huis willen!

Een andere idee is dat iedere gast een geslaagd of doctoraal hoedje draagt. Er zijn diverse hoedjes beschikbaar. Je kunt kiezen voor een doctoraal hoed of een tiara met een klein subtiel hoedje erop. Wil je iets meer over de top, dan maak je de outfit af met een complete afstudeertoga. Voor het ultieme geslaagd feest met als thema ‘geslaagd’, kleed je de ruimte aan met speciale versiering, zoals kleurige ballonnen, vlaggenlijnen, honeycombs en hangdecoraties. Plastic bekers met opdruk gebruik je voor spelletjes en drankjes terwijl prikkers met vlaggetjes ideaal zijn voor lekkere hapjes.

Geslaagd ballon

Feliciteer een geslaagde

Waarschijnlijk ben je niet de enige in jouw omgeving die geslaagd is. Het is leuk om zelf gefeliciteerd te worden en een feestje te geven, maar het is ook heel leuk om iemand anders een cadeau te geven voor het behalen van zijn of haar examens. Een leuk cadeau voor iemand die examens heeft behaald is een wensballon met de tekst ‘Geslaagd!’. Een andere optie is een ballon in de vorm van een duim. Deze ballon kun je ook nog hergebruiken bij het behalen van bijvoorbeeld je rijbewijs. Er is in ieder geval voldoende keuze, dus het wordt hoe dan ook een geslaagd feest!