Tips voor een kinderfeestje thuis

Is je zoon of dochter binnenkort jarig? Je vind hier een tal van voorbeelden hoe je thuis een leuk kinderfeestje kunt organiseren.

Kinderfeestje

Stappenplan:
- Bepaal de datum en tijd van het kinderfeestje.
- Zoek wat leuke versieringen en uitnodigingen uit.
- Stuur de uitnodigingen naar de kinderen.
- Bedenk een aantal activiteiten voor de kinderen.
- Versier het huis met bijvoorbeeld slingers, ballonnen, etc.
- Koop een taart of iets anders wat de kinderen lekker zullen vinden.

Benodigdheden
Er is een enorm aanbod aan verschillende feestartikelen voor kinderfeestjes. Of het nou voor een klein kind is of een meisjes- of jongensverjaardag. Bekijk het aanbod en zoek wat leuke artikelen uit om je huis mee te versieren. Naast versiering is het ook leuk om uitdeelzakjes te kopen en daar een traktatie in te doen voor de kinderen. Deze kun je dan na afloop uitdelen aan de kinderen. Als je eten en drinken serveert dan is het een idee om bordjes en bekers van karton en een plastic tafelkleed te kopen. Dit zorgt ervoor dat er niks breekbaars stuk kan gaan en je gooit alles na afloop eenvoudig weg.

Activiteiten
Kinderen hebben zoals elke ouder weet, enorm veel energie. Daarom is het leuk om van te voren een aantal activiteiten te bedenken voor de kinderen. Zie hieronder een voorbeeld van een activiteit. 

Speurtocht 
Organiseer een speurtocht in je eigen wijk of in een park als dit in de buurt is. Vaak vinden kinderen dit leuk omdat het avontuurlijk is en wat beweging kan nooit kwaad. Je kunt zelf bepalen wat voor soort opzet de speurtocht krijgt. Tip: laat de kinderen teams maken om tegen elkaar de speurtocht te spelen.