Tips voor een perfecte Gay Pride outfit

Ieder jaar is het in het eerste weekend van augustus een komen en gaan van opgedofte en in het roze geklede mensen in Amsterdam. De reden hiervoor is de Canal Parade: het hoogtepunt van een week lang Gay Pride. Dit mooie evenement trekt ieder jaar bezoekers van over de hele wereld, maar ook heel Nederland rukt uit. Om ervoor te zorgen dat je geheel in stijl het feest kunt betreden helpen wij jou door gay pride outfit ideeën te geven voor dit kleurige evenement.

Gay Pride

Over Pride Amsterdam

Gay Pride duurt in Amsterdam meerdere dagen en bestaat uit verschillende evenementen, feesten en de botenparade genaamd ‘Canal Parade’. Maar wat is Gay Pride nu precies en wat vieren we tijdens dit evenement?

In verschillende steden over de hele wereld wordt het gevierd, maar de Amsterdamse Gay Pride is behoorlijk anders. De meeste zijn namelijk vanuit demonstratieve overwegingen opgestart terwijl de Amsterdamse Gay Pride als doel heeft om vrijheid en diversiteit te vieren. Sinds kort is de naam van het evenement veranderd naar ‘Pride Amsterdam’. Door deze naamswijziging laat de organisatie zien dat het evenement voor iedereen is: ongedacht wie je bent of van wie je houdt. Tijdens de Canal Parade wordt dit duidelijk door de diversiteit aan deelnemers.

Gay Pride ideeën voor een outfit

Tijdens Gay Pride kan je outfit niet over-de-top genoeg zijn. Laat de standaard roze T-shirts en accessoires links liggen en gebruik één van onze Gay Pride outfit ideeën. Deze tips helpen jou om een spetterende look te creëren die je vol 'pride' zult dragen.

Regenboogkleuren

Tijdens Gay Pride zul je ongetwijfeld vaak de kleuren van de regenboog voorbij zien komen. Dit komt doordat de regenboogvlag symbool staat voor homo-emancipatie. De regenboogvlag kun je goed terug laten komen in je eigen outfit. Ga bijvoorbeeld voor een regenboogkleurige legging, tutu of engelenvleugels.

Misschien heb je je outfit al helemaal klaar, maar ben je nog op zoek naar een kleine accessoire voor de finishing touch. Een item dat het dan altijd goed doet is de regenboogkleurige Hawaii krans. Zoek je iets dat nog subtieler is, dan zijn een strikje, bretels of kunstnagels een goede optie voor jou.

Een beetje glitter

Op festivals kun je er al tijden niet meer omheen: glitters. Je draagt glitters meestal in het gezicht, maar je kunt het natuurlijk over je hele lichaam strooien. Iedere outfit leuk je op met een combinatie van verschillende kleuren glitters. Make-up glittergel breng je gemakkelijk aan en haal je ’s avonds gewoon weer met een reinigingsdoekje van je gezicht.

Ook een leuke Gay Pride outfit tip is het dragen van kleding met pailletten. Kies voor een roze jurkje met glitters of pailletten en je outfit is direct klaar. Hoe leuk is het om toch iets meer te doen en je jurkje te combineren met meer glitter?

Wees jezelf en geniet

Er zijn voldoende Gay Pride outfit tips, maar het draait er uiteindelijk om dat je tijdens dit evenement jezelf kunt zijn. Kies dan ook gewoon lekker iets uit dat bij jou past. Het is namelijk erg belangrijk dat je een outfit kiest waar jij je prettig in voelt. Zo ben je volledig in je element en kun je volop genieten van al het moois dat je mee gaat maken tijdens dit geweldige evenement.